23 maa

De grootste wedstrijd van het jaar!

 

Al deelgenomen aan de Grootste Wedstrijd van het jaar op Skynet? Ontvang twee gegarandeerde cadeaus en maak kans op een MacBook Air of een Samsung Galaxy S!

 

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is surfen naar de Facebook-pagina van Skynet en klikken op de 'Vind ik leuk'-knop om mee te spelen.

 

Waag je kans en ontvang een compilatie van 10 Belgische nummers, plus een toegangspas voor vier personen voor vier autoraces op de circuits van Zolder en Francorchamps.

 

Veel succes!

 

 


16:05 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Wedstrijd | Permalink | Tags: wedstrijd, macbook, samsung, zolder, francorchamps, autorace |  Facebook |

15 maa

Speel mee en win een exclusief Bento-pakket!

 

BentoMama organiseert een leuke wedstrijd op haar blog. Om te winnen hoef je enkel je e-mailadres achter te laten op de muur van BentoMama, samen met de voorkeur voor één van beide pakketjes. Veel succes!

 

bentotime2.jpg

16:30 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in In de kijker | Permalink | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

7 maa

Nieuw: Generation VIB Club

 

Misschien is het je al opgevallen: we hebben de sectie blogs in het jongerensegment Generation in een nieuw kleedje gestoken. Voortaan zie je meest recente updates van de VIB’s in de categorieën Muziek, Film en Showbizz rechtstreeks verschijnen in de rechterkolom. Vanaf dan ben je nog maar één klik verwijderd van de blog zelf. Extra visibiliteit voor jullie dus!

 

Bovendien zijn we uiteraard op zoek naar nieuwe blogs die binnen dit rijtje passen. Ken jij leuke muziek-, film- of showbizzblogs die wij nog niet ontdekt hebben, stuur dan snel een mailtje naar dennis.blogs@belgacom.be.

 

generation.PNG

 

11:35 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Nieuw | Permalink | Tags: generation |  Facebook |

21 feb

Interview met Philippe Pinault

 

Hieronder vinden jullie de officiële mededeling van onze partner blogSpirit naar aanleiding van de aanvallen op onze servers. Skynet Blogs stelt alles in het werk om deze opeenvolgende storingen met onbeschikbaarheid van de dienst te stoppen, alsook om de negatieve impact die deze instabiliteit op het bezoekersaantal heeft, een halt toe te roepen.

 

Philippe Pinault, u bent de baas van de onderneming die de software voor Skynet Blogs ontwikkelt en deze service ook host. Kunt u ons uitleggen wat er afgelopen zondag (13/02) precies gebeurd is?


Zondag heeft een enorm aantal query's onze infrastructuur bereikt. Dit gebeurde heel plots en duurde meerdere uren. Het is voor het eerst in zes jaar dat wij een dergelijke aanval meemaken. Onze infrastructuur werd letterlijk verstikt en kon niet meer normaal op de query's van de internetgebruikers reageren. Ons team van systeemadministrators en onze technisch directeur hebben acht uur moeten werken om een oplossing te vinden.

 

Ging het eind januari en begin februari om dezelfde soort problemen?


Ja, sinds een maand hebben wij te kampen met regelmatige aanvallen die telkens een andere vorm aannemen. Momenteel zijn wij speciale oplossingen aan het implementeren om dergelijke aanvallen te counteren. Normaal gesproken moeten wij nu beter tegen die aanvallen beschermd zijn.

 

Zijn er risico's voor de gegevens en de blogs?


Nee, de gegevens en de blogs lopen geen risico. Deze aanvallen waren niet gericht tegen de content die bij ons gehost wordt. Het enige doel was onze infrastructuur te doen crashen door haar met berichten te bestoken. Er viel bijgevolg geen secundaire impact te noteren.

 

Houden de problemen met het vernieuwen van content verband met deze aanvallen?


Ja. De problemen met het vernieuwen van content op home pagina van Skynet Blogs vormen een neveneffect. Skynet Blogs ontvangt talloze flows met miljoenen bijdragen. Door de technologieën die gebruikt worden om een snelle display en regelmatige vernieuwing van deze flows te garanderen, is zelfs de miniemste storing van het mechanisme ontolereerbaar. Over het algemeen is er een verschil van 8 tot 15 minuten tussen de aankomst van de flows en het reële tijdstip waarop zij gepubliceerd worden.

 

Fotolia_21210893_XS.jpg

 

 

20:58 Gepost door Het Skynet Blogs-Team | Permalink |  Facebook |

15 feb

Exist-widget verwijderen

 

Beste bloggers,

 

Op dinsdag 8 februari 2011 werd de applicatie Skynet Exist stopgezet. Ook het Exist-widget voor je blog is bijgevolg niet meer functioneel (zie afbeelding).

 

Via de volgende stappen kan je het Exist-widget uit de kolommen van je blog verwijderen;

 

  • Surf naar de blogadmin
  • Klik op de tabs Design – Kolommen
  • Verwijder het item uit de linker- of rechterkolom van je blog

 

Het Exist-widget kan je terugvinden onder de naam ‘Vrije Tekst’. Deze naam heeft het meegekregen bij de migratie van je blog naar het nieuwe platform.

 

In het item zelf zal je dit soort code terugvinden;

<iframe src=

"http://exist.skynet.be/blogwidget/existid/4302/bg/f9f9f0/bg2/f8f8ef/bd/b9b999/lk/1d97c3/tl/7ab326"

frameborder="0" scrolling="no" style=

"height: 535px; width: 160px; overflow: hidden; zoom: 1;"></iframe>


Indien je verder nog vragen hebt, gelieve een mailtje te sturen naar dennis.blogs@belgacom.be

11:31 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Exist | Permalink |  Facebook |