21 feb

Interview met Philippe Pinault

 

Hieronder vinden jullie de officiële mededeling van onze partner blogSpirit naar aanleiding van de aanvallen op onze servers. Skynet Blogs stelt alles in het werk om deze opeenvolgende storingen met onbeschikbaarheid van de dienst te stoppen, alsook om de negatieve impact die deze instabiliteit op het bezoekersaantal heeft, een halt toe te roepen.

 

Philippe Pinault, u bent de baas van de onderneming die de software voor Skynet Blogs ontwikkelt en deze service ook host. Kunt u ons uitleggen wat er afgelopen zondag (13/02) precies gebeurd is?


Zondag heeft een enorm aantal query's onze infrastructuur bereikt. Dit gebeurde heel plots en duurde meerdere uren. Het is voor het eerst in zes jaar dat wij een dergelijke aanval meemaken. Onze infrastructuur werd letterlijk verstikt en kon niet meer normaal op de query's van de internetgebruikers reageren. Ons team van systeemadministrators en onze technisch directeur hebben acht uur moeten werken om een oplossing te vinden.

 

Ging het eind januari en begin februari om dezelfde soort problemen?


Ja, sinds een maand hebben wij te kampen met regelmatige aanvallen die telkens een andere vorm aannemen. Momenteel zijn wij speciale oplossingen aan het implementeren om dergelijke aanvallen te counteren. Normaal gesproken moeten wij nu beter tegen die aanvallen beschermd zijn.

 

Zijn er risico's voor de gegevens en de blogs?


Nee, de gegevens en de blogs lopen geen risico. Deze aanvallen waren niet gericht tegen de content die bij ons gehost wordt. Het enige doel was onze infrastructuur te doen crashen door haar met berichten te bestoken. Er viel bijgevolg geen secundaire impact te noteren.

 

Houden de problemen met het vernieuwen van content verband met deze aanvallen?


Ja. De problemen met het vernieuwen van content op home pagina van Skynet Blogs vormen een neveneffect. Skynet Blogs ontvangt talloze flows met miljoenen bijdragen. Door de technologieën die gebruikt worden om een snelle display en regelmatige vernieuwing van deze flows te garanderen, is zelfs de miniemste storing van het mechanisme ontolereerbaar. Over het algemeen is er een verschil van 8 tot 15 minuten tussen de aankomst van de flows en het reële tijdstip waarop zij gepubliceerd worden.

 

Fotolia_21210893_XS.jpg

 

 

20:58 Gepost door Het Skynet Blogs-Team | Permalink |  Facebook |