29 sep

Generation laat de bloggers aan het woord

 

Goed nieuws, want voortaan geniet Skynet blogs extra visibiliteit in het jongerensegment van Skynet: Generation.


Generation maakte een selectie van de beste film- & muziekblogs en plaatst deze in de kijker met een eigen slideshow.

 

Uiteraard blijven we steeds op zoek gaan naar nieuwe blogs in de categorieën film & muziek. Als je tips hebt, mag je het ons zeker laten weten!

 

film blogs.JPG

 

13:25 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Nieuw | Permalink | Tags: generation |  Facebook |

24 sep

Tussen blog en website

 

De pagina's doen hun intrede op de Skynet Blogs!

 

Het concept is heel tof en biedt je de mogelijkheid om parallel met je berichten, statische pagina's te creëren.

 

Zoals je weet, worden de berichten op je blog weergegeven in omgekeerd chronologische volgorde, d.w.z. van de recentste naar de oudste.

 

In de loop van de tijd en naarmate er meer publicaties verschijnen, kunnen er echter belangrijke berichten verloren gaan.

 

Met de pagina's krijg je de mogelijkheid om informatie 'vast te zetten' zodat zij altijd toegankelijk is voor je bezoekers. Ik denk bijvoorbeeld aan de voorstelling van meerdere auteurs in het kader van een collaboratieve blog, een inleiding waarin het waarom van de blog wordt uitgelegd, een lijst naar de belangrijkste notities, een agenda, een CV, ...

 

Berichten (beperkt in tijd) en pagina's (statisch en tijdloos) vullen elkaar dus aan, zoals je al hebt begrepen.

 

De handigsten onder jullie zullen zelfs de HTML-code van hun blog zo kunnen bewerken dat er een statische homepage verschijnt zodra hun blog wordt geopend. Het is zelfs mogelijk om een complete site te maken en het 'blog'-gedeelte (nl.de berichten) slechts voor te behouden voor een categorie van deze site.

 

Om een pagina te creëren, surf je in de admin naar Publicaties - Alle pagina's - Een nieuwe pagina creëren. Een pagina stel je op zoals een bericht. Beide secties lijken trouwens erg op elkaar.

 

Zodra de pagina is gecreëerd, verschijnt ze in je kolommen onder de tab ‘Design’. Je hoeft dus enkel deze pagina toe te voegen aan een van de kolommen rechts of links en de plaats ervan te bepalen. Opgelet: Klik steeds op ‘Update informatie’.

 

Op de officiële blog kan je nu al een voorbeeldpagina vinden, namelijk ‘Veelgestelde vragen (FAQ)’, met links naar antwoorden die werden gepubliceerd op deze blog.

 

De pagina's geven Skynet Blogs een nieuwe dimensie omdat ze iets zijn tussen een blog en een website.

 

Coole functie, niet?  ; - )

Dennis

 

Fotolia_15236713_XS.jpg

 

 

 

13:49 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Blogtips, Nieuw | Permalink |  Facebook |

22 sep

Skynet Blogs op de Allesvinder

 

Hallo bloggers

 

Vanaf vandaag kan je via Skynet Allesvinder opnieuw op zoek gaan naar je favoriete blogs. Je hoeft enkel één of meerdere trefwoorden in te geven in de zoekbalk en Allesvinder doet de rest!

 

Naast blogs kan je via Allesvinder ook de Gouden Gids, het weer & jobs raadplegen.

 

Wist je trouwens dat Skynet Allesvinder naast Facebook en Google het meeste verkeer naar jullie blogs genereert.

 

Hiernaast hebben we ook een selectie van de beste blogs gemaakt. De blog met de meest recente update wordt helemaal bovenaan weergegeven.

 

Uiteraard is dit slechts een eerste stap om extra verkeer naar jullie blogs te genereren. We werken immers hard verder aan de indeling van alle blogs in categorieën. Er is nog veel werk, maar we hopen de categorieën midden oktober te lanceren. Ja, we hadden eerst september beloofd, maar het zal oktober worden : )

 

Groeten,

Dennis

Allesvinder.JPG

17:35 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Blogtips, Nieuw | Permalink | Tags: allesvinder |  Facebook |

20 sep

This blog is Strictly Personal

 

Hallo allemaal,

 

Jullie hebben hem hoogstwaarschijnlijk allemaal al ontdekt, één van de paradepaardjes van Skynet Blogs. Juist ja, we hebben het over Strictly Personal. De template ziet er fantastisch uit & illustreet de mogelijkheden die het platform biedt aan ervaren webdesigners.

 

Persoonlijk vind ik de mogelijkheid om van catagorie naar categorie te navigeren zeer leuk. Ook het implementeren van de Like & Tweet knoppen is zeer web 2.0 georiënteerd. In de toekomst willen we deze buttons graag standaard toevoegen aan het nieuwe platform.

 

Wat meer over de inhoud van de blog nu. Wel, Strictly Personal is een unieke samenwerking tussen Skynet Blogs, Generation (het jongerensegment van Skynet) & Ben Van Alboom. Naast zijn radiowerk voor Studio Brussel is Ben ook een fervent filmliefhebber/recensent. Op Strictly Personal kom je naast filmnieuws ook meer te weten over de nieuwste trends in fashion, kunst & muziek.

 

Een nieuwe waarde dus in het Vlaamse bloglandschap. Wil je meer te weten komen over Ben Van Alboom, neem dan hier een kijkje.

 

Groeten,

Dennis

visuelblogHP.jpg

11:47 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Blogtips, Nieuw | Permalink |  Facebook |

17 sep

Skynet Blogs nu ook op Twitter

 

Hallo bloggers,

 

Voortaan kan je Skynet Blogs ook op Twitter volgen! Goed nieuws dus voor de liefhebbers van het blauwe vogeltje.

 

Wil je ons contacteren via Twitter, dan kan je tekstberichten sturen naar @tweetjeblog. We zullen je zo snel mogelijk een Tweet terugsturen.

 

Natuurlijk mag je ook steeds onze berichten opnieuw de wereld insturen door Retweets te verzenden. Verder zou het ook leuk zijn als je achter elkeen van je Tweets de Hashtag #skynet of #tweetjeblog zou plaatsen. Zo wordt onze community zichtbaar over de hele wereld en kan je via de zoekfunctie collega-bloggers ontdekken!

 

Als al deze termen je niet meteen iets zeggen, geen paniek. Binnenkort leggen we alle belangrijke begrippen kort & bondig aan jullie uit.

 

Tot snel!

 

Dennis

 

tweet2.JPG

 

13:10 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Blogtips, Nieuw | Permalink | Tags: twitter |  Facebook |

8 sep

Je Facebook account configureren

 

Hallo bloggers!

 

Voortaan kan je niet enkel je Twitter account configureren. Grote broer Facebook heeft ook de weg naar Skynet blogs gevonden. Concreet wil dit zeggen dat je elkeen van jouw berichten automatisch kan publiceren op Facebook. Zo hebben je berichten meteen een groter bereik, met meer bezoekers tot gevolg.

 

Hoe ga je precies te werk? Surf in de admin naar Publicaties - Instellingen - Publiceer op Sociale netwerksites. Klik vervolgens op het plusteken naast het Facebook logo. Een nieuw venster opent waarin je jouw e-mailadres en paswoord (gelinkt aan je Facebook account) kan ingeven. Klik op aanmelden en Facebook wordt toevoegd aan je Skynet blogs account. Vergeet bovendien niet op 'Update informatie' te klikken in de admin.

 

Tot slot zal je de optie 'Crosspost op Facebook' moeten aanvinken onderaan de editor.

 

Veel plezier ermee!

 

Dennis

 

face.JPG

 

15:21 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Blogtips, Nieuw | Permalink |  Facebook |

2 sep

Skynet blogs nu ook op Skynet.be

 

Hallo bloggers!

 

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan, en ook Skynet blogs komt met een leuke vernieuwing op de proppen. Zo zal ons segment voortaan maximaal zichtbaar zijn op de homepagina van Skynet.

 

Concreet betekent dit dat Skynet blogs meermaals per week enkele nieuwe blogs in de kijker zal zetten. Bovendien zullen ook de nieuwste afbeeldingen in deze box worden weergegeven. Van zodra je dus nieuwe foto’s toevoegt aan je blog, zullen deze automatisch verschijnen op de homepagina. Ideaal om nog meer verkeer naar jullie blogs te genereren.

 

Je vind de Skynet blogs box tussen Skynet Generation & Skynet Najaar.

 

Tot snel!

 

Dennis

 

fairytale.JPG

17:46 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Blogtips, Nieuw | Permalink |  Facebook |