24 sep

Tussen blog en website

 

De pagina's doen hun intrede op de Skynet Blogs!

 

Het concept is heel tof en biedt je de mogelijkheid om parallel met je berichten, statische pagina's te creëren.

 

Zoals je weet, worden de berichten op je blog weergegeven in omgekeerd chronologische volgorde, d.w.z. van de recentste naar de oudste.

 

In de loop van de tijd en naarmate er meer publicaties verschijnen, kunnen er echter belangrijke berichten verloren gaan.

 

Met de pagina's krijg je de mogelijkheid om informatie 'vast te zetten' zodat zij altijd toegankelijk is voor je bezoekers. Ik denk bijvoorbeeld aan de voorstelling van meerdere auteurs in het kader van een collaboratieve blog, een inleiding waarin het waarom van de blog wordt uitgelegd, een lijst naar de belangrijkste notities, een agenda, een CV, ...

 

Berichten (beperkt in tijd) en pagina's (statisch en tijdloos) vullen elkaar dus aan, zoals je al hebt begrepen.

 

De handigsten onder jullie zullen zelfs de HTML-code van hun blog zo kunnen bewerken dat er een statische homepage verschijnt zodra hun blog wordt geopend. Het is zelfs mogelijk om een complete site te maken en het 'blog'-gedeelte (nl.de berichten) slechts voor te behouden voor een categorie van deze site.

 

Om een pagina te creëren, surf je in de admin naar Publicaties - Alle pagina's - Een nieuwe pagina creëren. Een pagina stel je op zoals een bericht. Beide secties lijken trouwens erg op elkaar.

 

Zodra de pagina is gecreëerd, verschijnt ze in je kolommen onder de tab ‘Design’. Je hoeft dus enkel deze pagina toe te voegen aan een van de kolommen rechts of links en de plaats ervan te bepalen. Opgelet: Klik steeds op ‘Update informatie’.

 

Op de officiële blog kan je nu al een voorbeeldpagina vinden, namelijk ‘Veelgestelde vragen (FAQ)’, met links naar antwoorden die werden gepubliceerd op deze blog.

 

De pagina's geven Skynet Blogs een nieuwe dimensie omdat ze iets zijn tussen een blog en een website.

 

Coole functie, niet?  ; - )

Dennis

 

Fotolia_15236713_XS.jpg

 

 

 

13:49 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Blogtips, Nieuw | Permalink |  Facebook |