15 jul

Hoe de breedte van mijn centrale kolom wijzigen?


De vraag die sinds de lancering van het nieuwe platform op ieders lippen brandt: hoe kan ik de centrale kolom van mijn blog groter maken, en tegelijk ook mijn foto's in een groter formaat weergeven?

Dat kan, maar hiervoor moet je wel even de HTML-code van je blog aanpassen.

In de geavanceerde instellingen (Design) heb je toegang tot de code van je sjabloon (CSS). Deze code moet worden gewijzigd om jouw blog een nieuw uitzicht te geven. Voor de toegang ertoe klik je op 'Design' en vervolgens op 'Geavanceerde instellingen'.

1. Klik op ‘Bewerk sjabloon’ naast ‘Stylesheet’. Links staat de originele code van je sjabloon, rechts een open veld om jouw wijzigingen aan te brengen.

2. Ga op zoek naar de stijlen #container, #left, #right, #center. 'Container' is het volledige kader van de blog; 'left' en 'right' zijn de twee kolommen, 'center' is het middenstuk waar uw berichten worden gepubliceerd.

3. De grootte (breedte) wordt in elk van deze stijlen gedefinieerd via het attribuut 'width'. Bijgevolg is de breedte van de container de som van width center, width left en width right. Ben je nog mee?

 

width container = width center + width left + width right


Het totaal van de breedtes van de linker- en rechterkolom, plus de centrale kolom moet met andere woorden gelijk zijn aan de totale breedte (of grootte) van de blog.

 

Fotolia_9213230_XS.jpg

Om de hele blog groter te maken, wijzigt u de stijl 'width' in 'container', en wijzigt u vervolgens de breedte van ofwel de linkerkolom, ofwel de rechterkolom ofwel de centrale kolom om het totaal gelijk te houden. In de rechterzone kopieert u dus enkel de wijzigingen die u wenst aan te brengen. Een voorbeeld:

#container {

width: 1071px;


}


#center {


width: 716px;


}


betekent dat uw blog 1071 pixels groot wordt met een middenstuk van 716 pixels. Het kan zijn dat de groottes worden uitgedrukt in % in plaats van in pixels. Dit maakt echter geen verschil.

Mocht er een probleem zijn, dan schrap je gewoon de elementen die je hebt toegevoegd in het rechtergedeelte van de opmaak van het sjabloon en klik je op opslaan. Zoals je ziet is er geen gevaar om wijzigingen aan te brengen. Je kan simpelweg de standaard CSS van het gekozen sjabloon opnieuw activeren.

Veel plezier!

Dennis

 

17:05 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Blogtips | Permalink |  Facebook |