25 sep

Copy-pasten vanuit Word: opgelet!

Een vaak gehoorde opmerking: ik schrijf mijn tekst in Word en copy-paste hem daarna in de teksteditor, maar dat geeft niet het gewenste resultaat.

Hierbij moet je rekening houden met het feit dat Word een groot aantal "codes" toevoegt aan teksten. Die codes zijn niet altijd compatibel met je browser. We raden je dus aan plakwerk vanuit Word tot een minimum te beperken.

Er zijn drie alternatieven voorhanden:

1. Gebruik de optie Kladblad: Veel mensen houden ervan rustig een post te schrijven in een tekstverwerker zodat ze die kunnen opslaan. Je kan dat echter ook door gebruik te maken van de optie Kladblad onderaan de teksteditor. Nadat je de tekst hebt ingevoerd en op Kladblad hebt geklikt kan je hem bewerken en publiceren wanneer je maar wil.

2. Gebruik Kladblok (Notepad) in Word: Als je liever in een tekstverwerker schrijft, kan je Notepad gebruiken. Dit is te vinden onder het menu Start van je computer, veelal onder Programma's -> Accessoires. (Opgelet! Dit is niet hetzelfde als WordPad).

Nadat je je tekst in Notepad hebt geschreven kan je hem zonder problemen copy-pasten in de teksteditor.

3. De Wordbutton in de teksteditor: Voor wie toch vanuit Word wilt werken is er de Wordbutton in de teksteditor. Kopieer je tekst en klik hierop alvorens hem in de teksteditor te plakken. Die knop zorgt ervoor dat de codes die Word achterlaat verdwijnen. Hij ruimt de opmaak echter ook op, dus dat regel je best pas achteraf!

12:16 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Blogadvies | Permalink | Tags: copy-pasten, kladblad, notepad, wordbutton, teksteditor |  Facebook |