10 aug

Nieuwe editor : opmerkingen (vervolg)

Geplande posts

De officiële lancering van de nieuwe editor zou geen enkele invloed mogen hebben op berichten die u geschreven en gepland hebt in de oude editor. Behalve natuurlijk als u deze berichten wijzigt met de nieuwe editor voor ze gepubliceerd worden.

 

Afbeeldingen in oorspronkelijk format

De plaatsing van afbeeldingen die niet herschaald zijn verschilt afhankelijk van de skin die u gebruikt voor uw blog. Het is de graficus die deze plaatsing bepaalt wanneer hij een skin maakt. Het is dus niet verwonderlijk dat dit varieert van skin tot skin. De plaatsing kan aangepast worden door de broncode van de skin te bewerken. Maar om dat te doen is een goede kennis van HTML absoluut noodzakelijk.

 

HTML-versie

Als u gekozen hebt voor de geavanceerde versie van de nieuwe editor kan u toch nog  naar de HTML-versie schakelen zonder over te moeten stappen naar de eenvoudige editor. U klikt eenvoudig op de knop ‘HTML’ (uiterst rechts op te onderste rij) om de broncode van uw bericht te bewerken.

 

Kopiëren en plakken

Er is geen knop meer in de nieuwe editor om te kopiëren en te plakken. We herinneren u er aan dat u deze bewerkingen gemakkelijk kan uitvoeren met volgende toetscombinaties : KOPIEREN, druk gelijktijdig de toetsen Ctrl en c in ; KNIPPEN, druk gelijktijdig de toetsen Ctrl en x in ; PLAKKEN, druk gelijktijdig de toetsen Ctrl en v in.

 

Nieuwe regel

We herhalen dat u om een nieuwe regel te beginnen, zonder witruimte, de toetsen “Shift” en “Enter” gelijktijdig moet indrukken.

 

Commentaren en captcha

Dit heeft in feite niets te maken met de nieuwe editor maar is toch het vermelden waard. Velen onder jullie gebruiken Javascript op hun Skynet Blog (tellers, uurwerken, etc.)

Let hiermee op, wanneer u een script invoert dat fouten bevat kan dit problemen veroorzaken bij het weergeven van de captcha en bij de commentaren. In geval van problemen (in Firefox en/of Internet explorer) kan u als auteur van uw blog best steeds verifiëren of “uw” javascripts correct gekopiëerd zijn tussen de openingstag <script> en de eindtag </script>.

 

Zo, ik hoop dat alles nu wat duidelijker is.

 

Nog een fijne namiddag,

Julie

http://existe.skynet.be/profil/julie

15:02 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Dienstmededelingen | Permalink |  Facebook |