9 aug

Nieuwe editor : opmerkingen

Een woordje uitleg over de Nieuwe editor :

 

1. ‘Knippen en Plakken’ vanuit Word is niet aan te raden. U kan uw posts best ofwel direct in de editor invoeren, ofwel een programma als Notepad (standaard geleverd bij Windows) gebruiken.

Persoonlijk heb ik de gewoonte mijn posts te schrijven in Word, vervolgens de inhoud te kopiëren in Notepad en deze van daar uit weer in de HTML-editor te plakken. Op deze manier bevat de tekst geen opmaakgegevens meer en kan hij in de editor bewerkt worden zoals ik wil.

 

2. De horizontale opmaak-menubalk is verdwenen, net als de link naar de geavanceerde editor? U hebt waarschijnlijk de instellingen van uw blog aangepast om de beta-versie van de nieuwe editor te testen. Ga naar “mijn blog aanpassen”, vervolgens kiest u “settings” en beantwoordt u vraag 6, “Wilt u de geavanceerde of de eenvoudige teksteditor gebruiken?”, met “geavanceerd”.

 

3. Een link hechten aan tekst is nog steeds mogelijk. Het volstaat de tekst te selecteren en te klikken op de knop “hyperlink invoegen/bewerken” (de 9e knop van links).

 

4. Een kleine herinnering voor het invoegen van afbeeldingen : wanneer u een afbeelding invoegt kan u kiezen om deze afbeelding al dan niet te herschalen. Als u de afbeelding herschaalt verschijnt deze linksboven, uw tekst wordt er rechts van geplaatst. Een link op de afbeelding laat de gebruiker de afbeelding in de oorspronkelijke grootte zien. In dit geval kan u zelf geen link meer aan de afbeelding hechten. Als u de afbeelding niet herschaalt komt uw tekst onder de afbeelding. In dat geval kan u wel een link aan de afbeelding toevoegen.

 

5. Een niet onbelangrijk detail : om een nieuwe regel te beginnen drukt u gelijktijdig op “shift” en “enter”. Voor een dubbele interlinie drukt u gewoon op “enter”

 

6. Nog een laatste opmerking : de nieuwe editor is helaas niet volledig compatibel met de browser Safari. Ik betreur dit ten zeerste, zeker aangezien ik zelf een mac-user ben.

 

Zo, ik hoop dat alles nu wat duidelijker is.

 

Vriendelijke groeten,

 

Julie

http://existe.skynet.be/profil/julie

15:05 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Dienstmededelingen | Permalink |  Facebook |