26 maa

De "bwards" houden van Gent

Vorige vrijdag ben ik net zoals enkele honderden bloggers afgezakt naar "Het Paleis" onder de Antwerpse Stadsschouwburg voor de uitreiking van de eerste Belgian Blogawards. Drie van de vier prijzen gingen naar Gentse initiatieven.

Deze awardshow kwam er op initiatief van Jeroen De Cock, een 24-jarige informaticus uit Merksem en één van de drijvende krachten achter de stadsblog Antwerpen Blogt. “In tegenstelling tot bijvoorbeeld de blogverkiezing van Clickx Magazine wilden wij een verkiezing organiseren waarbij er niet al op voorhand een top honderd wordt opgesteld en de lezers alleen nog de volgorde kunnen bepalen”, legt hij uit. “Vandaar onze oproep aan iedereen om weblogs te nomineren.”

Na nogal wat technische troubles met het geluid en enkele interventies van een belspeltrut ontdekten we eindelijk de ware identiteit van onze 2 girls. (met dank aan Stew.be)
Het Croky-kieken uit de stal van de Mortierbrigade zorgde voor een grappig intermezzo.

Een Google pagerank 7 krijg je niet zomaar. Logisch dus dat het Gentse webdesignbedrijf Netlash als eerste de bward voor de blog met de hoogste ranking in ontvangst mocht nemen.

Daarna kreeg Wannabes – 10 rockfotografen uit Gent – de prijs voor de beste fotoblog en de bward voor de beste lifeblog ging naar Gentenaar Michel Vuijlsteke, tevens medewerker van Gent Blogt, dat de prijs voor de beste groepsblog verdiende.
De award voor de meest fervente blogkoekoek tenslotte ging naar de appelogen... de enige niet-Gentse blog op het podium.

Na het officiële gedeelte werden we getrakteerd op standup comedy door Shellac en Sammy Deburggraeve.
Voor de ambiance zorgden hiphopcrew Tourist LeMC en de blog DJ's.

23:00 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Ontmoetingen | Permalink |  Facebook |