27 feb

's Werelds oudste blogger is 107

's Werelds oudste blogger is Olive Riley. De kwieke jongedame is 107 jaar oud en is sinds 16 februari met haar weblog op het wereldwijde web te vinden.
Via haar digitale dagboek wil ze – met hulp van een vriend – de wereld vertellen wat ze zoal beleefd heeft.

Riley is geboren op 20 oktober 1899 en heeft sindsdien onder meer de Grote Depressie en twee wereldoorlogen meegemaakt. Ook is ze tweemaal getrouwd en heeft ze drie kinderen opgevoed.
Ze heeft jaren in een café gewerkt en ze was boekhouder.
Inmiddels is ze 107 en zowel mentaal als fysiek nog een vieve dame, die over opmerkelijk heldere herinneringen over de achter haar liggende jaren beschikt.
Om ook anderen van die verhalen te laten genieten, heeft een vriend van haar, Mike Rubbo genaamd, vorig jaar een documentaire opgenomen waarin Riley een deel van haar verhaal vertelt. Die film is vorig jaar uitgezonden door de Australische tv-zender ABC-TV.
Het weblog zijn Riley en de vriend met dezelfde reden begonnen: om de wereld te vertellen wat ze in het verre en nabije verleden heeft meegemaakt. De teksten in het online dagboek worden geschreven door Rubbo, die ze uittypt terwijl de kwieke oma vertelt.
De 107-jarige is de oudste bekende weblogger; eerder was de 95-jarige Spaanse Maria Amélia nog houdster van dit record.

oudste blogster

Bron : Tweakers.net

 

17:45 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Algemeen | Permalink |  Facebook |