2 jan

Veerle [39]: bloggen is ontspannen en communiceren.

Bloggen is ook vrienden maken.
http://vimpens.skynetblogs.be [NL]

D73
 
Veerle is 39. Haar blog is een collage van gevoelens, gedachten en leuke berichtjes die ze her en der tegenkomt. Daarnaast ziet Veerle haar blog als een manier om andere mensen te leren kennen en ook wel een beetje als een uitlaatklep.

Veerle leerde het bloggen kennen via haar vriend die al langer een Skynet blog had. Toen ze in 2004 een PC kocht duurde het dan ook niet lang voor ze haar eigen weblog startte. Veerle haar blog is een collage van nieuwtjes, gedachten, belevenissen, poëtische teksten, kortom van alles wat haar bezig houdt of haar aandacht trekt.
 
Toen ze pas startte met bloggen wist Veerle niet meteen wat ze er op zou vertellen. In het begin was het vooral een dagboekje maar geleidelijk aan kwamen daar nieuwtjes bij of, gewoon, dingen die ze interessant vindt.
 
Voor Veerle is haar blog ook een uitlaatklep. En ook wel een beetje een speeltje. Veerle: “Ik ‘speel’ graag op de PC en probeer zo dingen uit. Ondertussen is het zelfs een lichte verslaving geworden.”
 
Veerle houdt er ook van om allerlei spreuken en citaten te verzamelen. Die laat ze dan via haar blog geregeld op de wereld los.
 
Naast een uitlaatklep is Veerle haar blog voor haar ook een bron van ontspanning. Ze zegt: “Het is boeiend om op zoek te gaan naar allerlei weetjes of berichten over diverse onderwerpen. Wat ik leuk vind zijn de bizarre berichten over dieren.”
 
Geleidelijk aan leerde Veerle hoe ze haar blog kon aanpassen aan haar eigen wensen. Ze zegt: “Het eenvoudig bloggen van de beginperiode is sterk veranderd: momenteel ‘pruts’ ik zelf aan het uitzicht van mijn blog en probeer er mijn eigen stempel op te drukken. Eigen kleuren, eigen afbeeldingen, eigen vormgeving, …”
 
Een uitlaatklep, een speeltje, een bron van ontspanning: Veerle ziet haar blog duidelijk als een persoonlijk plekje op het wereldwijde web. Maar het is meer dan dat: haar blog is ook een middel om met anderen in contact te komen. Veerle organiseert zelfs regelmatig chatsessies op haar blog. Veerle: “Samen met enkele regelmatige blogbezoekers is er de chat op zondagavond in de blogroom. Het zijn net vrienden geworden…”.
 
Veerle haar blog is duidelijk een vertaling van haar persoonlijkheid. Net zoals ze over van alles en nog wat blogt, heeft ze heel wat hobby’s. Misschien heeft het wel te maken met haar job als bibliotheekassistente. Veerle houdt duidelijk van afwisseling. Ze zegt van zichzelf: “Ik eet graag, ik leef graag, ben een optimist en levensgenieter. Ik hou van dieren en van mensen. Ik hou van de zee, ik bloei open bij de eerste lentezon, ik geniet van elke noot in een liedje, mooi weer, winderige herfstdagen, wandelen in het bos, zwemmen, fietsen, veel sneeuw in de winter, ik hou van lezen, van zingen bij Kantilene op dinsdagavond in Aalst.”
 
Veerle woont sinds 2003 samen met haar vriend Johan. In het weekend krijgen ze gezelschap van zijn dochtertje. In 2003 werd ze geconfronteerd met borstkanker, vandaar de verschillende links over dit thema op haar blog. Ze leest dan ook met interesse het wedervaren van de talloze kankerpatiënten voor wie het bloggen een uitlaatklep is.
 

 

22:19 Gepost door Het Skynet Blogs-Team | Permalink |  Facebook |