22 nov

Lucrèce [pas oma geworden]: bloggen als uitlaatklep

Internet is een beetje reizen
http://lucretia.skynetblogs.be/ [NL]
lucrèce

Kersverse oma Lucrèce startte een blog om haar gevoelens en inzichten met anderen te delen over de ziekte die haar een tijdje terug trof. Lucrèce heeft borstkanker. Op haar blog schrijft ze ook over haar eerste kleinkind en droomt ze soms over haar toekomstplannen.

Lucrèce omschrijft zichzelf als een jonge en af en toe ook wel ‘coole’ oma. Ze is ook letterlijk een jonge oma. Haar eerste kleinkind werd in de hete zomer van 2006 geboren.
Kleindochter Rune neemt dan ook een prominente plaats in op Lucrèce haar blog.

Toch is Rune niet de reden waarom Lucrèce in december 2005 met haar blog startte. Dat was wel de vaststelling dat Lucrèce borstkanker had. Om de wachttijd tussen die diagnose en de operatie te overbruggen, kwam Lucrèce op het idee om een blog te starten.
Bij het zoeken naar informatie over borstkanker op internet, was ze wel vaker op andere blogs terechtgekomen. Ze vond het een goed idee om zo haar zorgen van haar ‘af te schrijven’. En om, net als die bloggers die haar hadden geholpen, informatie te bieden aan vrouwen die de strijd met borstkanker moeten aanvatten.

Lucrèce leerde het bloggen helemaal zelf. Op een dag surfte ze naar de site van Skynet en zag ze het tabblad’ Blogs’. Lucrèce had ooit al eens een cursus HTML gevolgd en had dus zelf een website kunnen bouwen maar bloggen leek haar zoveel handiger.
Voor Lucrèce was en is haar blog in de eerste plaats een manier om haar gevoelens een plaatsje te geven. Ze zegt: “Weinig familieleden en vrienden hebben mij ooit zien wenen.Ik probeer steeds sterk te zijn en de moed er in te houden, af en toe moest ik zelfs diegene zijn die troostte. Maar, als je dan alleen bent, komen alle gevoelens bovendrijven. En dan kan bloggen echt deugd doen om je af te reageren.”

Omdat haar blog zo een persoonlijk plekje was hield ze hem in het begin enkel voor haarzelf en voor anonieme bloggers. Na haar operatie kreeg ze veel vragen van vrienden en toen heeft ze haar blogadres doorgegeven.

Misschien krijgen we binnenkort ook reisverhalen van Lucrèce te lezen. Want reizen is één van haar grootste hobby’s. Samen met haar levensgezel en rots in de branding, Marc, ging ze veel op reis. Toen de kinderen klein waren, gingen ze steevast kamperen in Frankrijk en, eens de kinderen thuis bleven, maakten zij en Marc elk jaar een vliegtuigreis.
Op haar lijstje met favoriete bestemmingen vinden we de Griekse eilanden, Spanje en Turkije. Lucrèce en Marc trekken er ook vaak op uit met een mobilhome die hen al naar heel wat bestemmingen voerde. En alsof dat nog niet genoeg is, reizen ze één keer per jaar samen met 24 vrienden naar Italië.
Met zoveel Italiaanse reizen kan het bijna niet anders dan dat Lucrèce een grote fan is van de Italiaanse keuken. Koken is dan ook één van haar andere hobby’s. Ze verzamelt graag recepten en gebruikt daarbij vaak internet. Als ze stopt met werken zou ze graag een kookcursus volgen in een gereputeerde hotelschool in Brugge.

Tot het zo ver is, houdt Lucrèce zich bezig met lezen, hoewel dat niet altijd even makkelijk is door de chemokuren. Ook toneel kijken, een filmpje meepikken, een leuk restaurantje, kortom genieten van het leven, staan allemaal hoog op het lijstje favoriete bezigheden van Lucrèce.

En misschien maakt ze ooit wel haar droom waar: werken in de toeristische sector.

 

22:43 Gepost door Het Skynet Blogs-Team | Permalink |  Facebook |