25 okt

Cederik [21 jaar]: de creatieve blogger

‘Bloggen is zelfexpressie’
http://avaluk.skynetblogs.be/

avaluk
Twintiger Cederik heeft een passie voor fotografie, cultuur en nog veel meer. Zijn blog is een kunstwerkje dat elke dag één of meerdere foto’s presenteert die Cederik zelf heeft genomen.

Cederik telt 21 lentes en woont met zijn moeder in Namen. Er stroomt ook Nederlands bloed door zijn aderen. En een microbe: die van de fotografie.

Cederik zijn blog heet dan ook ‘Have a look’ en bevat meer beelden dan woorden. Als amateur-fotograaf heeft Cederik zich voorgenomen om elke dag minstens één foto op zijn blog te plaatsen. Geen eenvoudige opdracht: een beetje volharding is nodig om die taak tot een goed einde te brengen. “Maar”, vraagt Cederik zich af, “is dat niet met alles zo in het leven?”.

Cederik is een denker. En een creatieve jongen. Naast fotografie is hij ook gebeten door muziek. Hij komt uit een nest van muzikanten en drumt al sinds zijn achtste. Hij had al verschillende bands. Maar om helemaal voor zijn muziekpassie te gaan, voelt hij zich nog niet ‘rijp’ genoeg. Ook van literatuur is Cederik niet vies. Gewoon, om te zien of hij het kon, pende hij al een verhaal van 200 bladzijden bij mekaar! En nu is hij begonnen aan zijn eerste roman.

Een tijdvullende bezigheid? Vergeet het maar: Cederik heeft nog passies. Zo is hij gek van taal, geïnteresseerd in kunst en Scandinavische mythologie, geboeid door modelbouw en gepassioneerd door Japan. Hij volgde zelfs al Japanse lessen. En hij beoefent Oosterse vechtsporten.

Je merkt het: Cederik is niet het type om stil te zitten. Daarom denkt hij er aan om te gaan werken. Na zijn humaniora en specialisatiejaar talen heeft hij al een paar dingen geprobeerd maar Cederik houdt er niet van om de hele dag aan de schoolbanken gekluisterd te zitten. Hij is te nieuwsgierig en het leven heeft zoveel te bieden. Cederik omschrijft zich dan ook als een echte autodidact met een onverzadigbare honger naar zelfexpressie.

En dat is ook de reden waarom hij blogt. ‘Een blog is om zich uit te drukken, te delen en te doen ontdekken’, zegt hij.

“‘Have a look’ is de blog van een passie”, zegt Cederik. “Ik druk er heel veel dingen uit: van een eenvoudige reisfoto tot en met de manier waarop ik me voel. Soms speel ik er zelfs met de voordoordelen en de taboes van onze samenleving. De bedoeling van mijn blog is niet om geliefd te zijn maar om mijn visie met anderen te delen. En uiteraard krijg je dan soms ook kritiek. Maar dat vind ik goed”.

Cederik ontdekte de expressieve mogelijkheden van het bloggen al vrij vroeg. Zijn eerste Skynet blog, die hij startte in 2003, bestempelt hij zelf als nogal ‘puberaal’.

Hij koos voor de Skynet blogs omdat die meer functies boden dan andere platformen. En ook wel een beetje omdat het Belgisch was. Cederik mag dan al Nederlands bloed hebben: hij is een echte Belg. Hij vindt dat hij zich best kan vereenzelvigen met zijn land en landgenoten kan leren kennen via een lokaal platform. Wat hij wel jammer vindt is dat de Franstalige en Nederlandstalige blogs niet door elkaar staan. Want zegt ie: “eendracht maakt macht”.

En wie wil weten waar Cederik van droomt hoeft niet ver te zoeken. Naast een fijne job is dat vooral…een professionele digitale camera., ongetwijfeld het eerste wat hij koopt als hij werk heeft.


Volgend bloggersprofiel
http://lucretia.skynetblogs.be

21:59 Gepost door Het Skynet Blogs-Team | Permalink |  Facebook |