29 sep

Een newsletter speciaal voor onze bloggers !

Ontdek hier de septembereditie van de Skynet Blogs Newsletter!  Natuurlijk zijn jullie ideeën en suggesties ter verbetering van harte welkom...

11:38 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Open brief aan Viviane van Blog-tips

Beste Viviane,

Ik lees net dat je stopt met het updaten van de blog-tips.
Samen met het Skynet team betreur ik je beslissing.

De ontwikkelaars van de blogsoftware zijn constant bezig met het verbeteren van de service en zorgen ervoor dat de Skynet Blogs blijven beantwoorden aan de  elkaar steeds sneller opvolgende evoluties op het web.
De overgrote meerderheid van de bloggers zal geen hinder ondervinden bij het publiceren van een update. Enkel de bloggers die graag experimenteren met een eigen design en met allerhande scripts lopen bij elke update het risico dat er iets mis gaat, maar de bedoeling is en blijft dat de Skynet Blogs steeds beter en performanter worden.
Je kan het vergelijken met iemand die zijn 50 cc brommerke opdrijft om 120 te kunnen rijden.
De garantie vervalt want je rijdt niet met het oorspronkelijk product.
Natuurlijk is het aanpassen van je blog niet illegaal en doet onze support zijn uiterste best om iedereen te helpen met het opnieuw toonbaar maken van zijn blog. Hou er echter rekening mee dat de blogafdeling bij Skynet geen multinational is met 400 support medewerkers en een onbeperkt budget.

Bloggers die, net zoals jij doet, medebloggers helpen om het beste uit hun blog te halen zijn zeldzaam. We hopen dat je terug komt op je beslissing en doen hierbij een oproep naar meer solidariteit onder de Nederlandstalige bloggers. Iedereen die er vorige zondag bij was in de Mexican Grill kijkt er in ieder geval naar uit om tijdens een volgend evenement nog meer collega Bloggers te ontmoeten.

Een High five, een Mexican Wave en een oprechte thx voor je inzet!

Philippe

00:36 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Oproep | Permalink |  Facebook |

28 sep

In de kijker [28/09/2006]

Barbielicious
Benieuwd naar wat er volgt?!
 
hoochiekoochie
Over passies, uitverkoren onbenulligheden en onbenullige bekoringen.
 
Geloven in dromen
Deze knettergekke engel ziet jou!
 
Imaginary Vision
Brusselse fotoblog van Ronald Giebel
 
Met mijn hoofd in de wolken...
...inspiratie die ik put uit mijn gevoelens...

23:04 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in In de kijker | Permalink |  Facebook |

In de kijker [27/09/2006]

Ruud Blauwveld
Gedichten van Ruud Blauwveld met een knipoog naar Jaqcues Brel
 
Chinagirl
Adoptieverhalen uit China
 
Happy family
Een buitengewone blik op het alledaagse leven van een doodgewoon gezin
 
Reetzweters
De Reetzweters zijn fietsliefhebbers die zowel het sportieve als het sociale hoog in het vaandel dragen
 
De zwarte els van Gwy
Wedervaren, bedenkingen en ervaringen van Gwy the Alder

00:31 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in In de kijker | Permalink |  Facebook |

27 sep

Een beetje uitleg over de laatste update II

Nog enkele aanvullingen op de info die we gisteren plaatsten ivm de update.

  • De personalisering functioneert opnieuw.  We danken jullie alvast voor de feedback;
  • Voor sommige bloggers is het resultaat van de inspanningen die we deden om beter naar de Skynet Blogs te refereren in zoekmotoren vandaag al voelbaar;
  • Velen onder jullie hebben de onregelmatigheden m.b.t. hun gepersonaliseerde skin kunnen oplossen.  Hartelijk dank aan degenen die hulp boden op het forum; 
  • We hebben geen teksten verwijderd.  Als je tekst niet meer zichtbaar is, komt dat wellicht doordat je een persoonlijke skin gebruikt en dat een invloed heeft gehad op de kleuren en lettertypes;
  • Enkele bloggers meldden ons dat de standaardskins van grootte veranderden.  Opgelet! Wijzig in geen geval zelf de code van je skin.  Dit zou ervoor zorgen dat ze in de toekomst niet meer automatisch bewerkt kan worden door Skynet, maar dit handmatig zou moeten gebeuren.  Onze technici nemen dit probleem onder de loupe.

Nogmaals bedankt voor jullie feedback op alles over de Skynetblogs en via het forum.

Jeroen & Philippe

16:46 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Dienstmededelingen | Permalink |  Facebook |

26 sep

Een beetje uitleg over de laatste update

Goede middag iedereen,

Zoals beloofd vind je hieronder een overzicht van de wijzigingen die Skynet Blogs vandaag heeft uitgevoerd :

COMMENTAREN

Vroeger kreeg je de commentaar te zien in een pop-up venster. Wij hebben besloten om vanaf nu de commentaren onder het bericht te plaatsen, zoals bij  de meeste blogplatforms. Zo heeft je bezoeker op één pagina een overzicht van je bericht en de bijhorende commentaar. Afhankelijk van de gekozen design vind je onderaan een link naar de "Top" van de pagina terug. Net zoals de "Back"-knop van je browser brengt deze link je terug naar je blogpagina.
We zorgen zo snel mogelijk voor een betere zichtbaarheid  van de link naar de  "Top" van de pagina want niet alle skins zijn even duidelijk. Bloggers met een gepersonaliseerde skin moeten helaas deze link zelf toevoegen.

Naar de toekomst toe biedt de nieuwe weergave van de commentaar een bijkomend voordeel. Binnenkort verschijnt de lang verwachte Internet Explorer 7 mét verhoogde veiligheid. Eén aspect hiervan is dat standaard de pop-ups geweerd worden en dat je deze enkel handmatig kan toelaten. Internauten die de standaardinstellingen niet wijzigen (de overgrote meerderheid) krijgen in de vorige versie van de Skynet Blogs je commentaar NOOIT te zien.

OPTIMALISERING VAN DE ZOEKRESULTATEN IN ZOEKMOTOREN

Waarom beginnen aan een blog? Om gelezen te worden natuurlijk!
Het belangrijkste onderdeel van deze nieuwste update is er voor te zorgen dat zoekmotoren jullie blogs makkelijk vinden en zo hoog mogelijk in de zoekresultaten laten zien. In principe zouden jullie vrij snel moeten merken dat de bezoekersaantallen verhogen. We stellen het in ieder geval op prijs dat jullie ons op de hoogte houden.
Zo wordt nu de titel van het artikel opgenomen in de url van uw post. Tip : Gebruik titels die de kernwoorden van het artikel bevatten.
Een andere kleine verbetering die u zou moeten helpen om de bekendheid van uw blog te verbeteren. In de settings van je blog werd punt 11 toegevoegd : Sleutelwoorden waardoor zoekmotoren uw blog kunnen herkennen ?
Door in maximum 500 karakters de sleutelwoorden van uw blog op te geven verhoogt de kans dat zoekmotoren uw blog vinden. Scheidt de verschillende sleutelwoorden door een komma en gebruikt noch symbool, noch interpunctie.

SNELHEID

Hier wordt het iets technischer. De stylesheet van uw blog werd gescheiden van de HTML code. Zodoende hoeft de stylesheet niet telkens te laden wat de snelheid aanzienlijk bevordert.
Ook voor de bloggers met een gepersonaliseerde skin is deze update een verbetering. Vanaf vandaag kunnen julie de Stylesheet (CSS) en de HTML apart aanpassen. Het blijft echter zo dat extreem lange pagina's nog steeds trager verschijnen dan een normale korte pagina met veel tekst en weinig afbeeldingen en scripts.

GEPERSONALISEERDE SKINS

Bloggers die gebruik maken van een door Skynet ontwikkleld standaarddesign zullen weinig of geen hinder ondervinden van deze update. Alle wijzigingen verschijnen net zoals bij de vorige update automatisch.
Bloggers die door middel van de Design Editor een eigen skin hebben aangemaakt, moeten de nieuwigheden (zoals bijvoorbeeld TAGS en CATEGORY uit de vorige versie) manueel toevoegen.
We raden jullie aan deze pagina te bezoeken voor de nodige uitleg.
Tags die manueel moeten toegevoegd worden, zijn {PREVIOUS} en {NEXT}. Deze tags zijn natuurlijk niet verplicht; -)

PROBLEMEN MET GEPERSONALISEERDE SKINS

Zoals uitgelegd in de vorige post, kan de migratie een negatief effect hebben op sommige skins. Als u afwijkingen opmerkt die in de display van uw skin zijn voorgekomen, verzoeken wij u om manueel de vereiste wijzigingen uit te voeren, direct vanaf de Design Editor.
Indien uw blog een probleem heeft met de breedte van kolommen, kleuren en lettertypes dan raden we u aan de CSS te controleren en eventueel dubbele criteria te verwijderen.

Hopelijk krijgen jullie dank zij deze update nog meer bezoekers.
Hebben jullie verdere vragen, post ze gerust.
 
Veel blogplezier!

17:02 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Dienstmededelingen | Permalink | Tags: zoekmotoren, google, update, gepersonaliseerde skins |  Facebook |

Nieuws over de update/aanpassingen

Goed nieuws: de aanpassingswerken aan de blogs van vannacht zijn vlot verlopen.  Ons technisch team werkt momenteel nog enkele kleine onvolmaaktheden weg.

 

In de loop van de dag zullen we hier een overzicht van de nieuwigheden posten.

 

Een belangrijke opmerking: het toevoegen van nieuwe opties kan een invloed hebben op gepersonaliseerde skins (die in tegenstellng tot de standaard-skins niet beheerd worden door Skynet).  Wanneer je onregelmatigheden opmerkt m.b.t. je persoonlijke skin, raden we aan om de nodige wijzigingen rechtstreeks uit te voeren via de skin-editor.

 

Wat het voorgaande betreft is er een verschil in vergelijking met de vorige versie: het is nu mogelijk om de stylesheet (CSS) te bewerken van een blog ongeacht de HTML-code.

Dit zou het gebruik van de Skin Editor moeten vergemakkelijken.  Neem ook zeker een kijkje in de aangepaste Skin Editor-FAQs:

http://blogs.skynet.be/index.html?l1=communication&l2=blogs&l3=help&l4=skineditor.

 

Veel blogplezier!

11:02 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Oproep | Permalink |  Facebook |

In de kijker [25/09/2006]

Timeless collection
Een correspondentie over onzichtbaarheid met zichtbare schoonheid als uitgangspunt.
Worlds Apart
Ervaringen in 2 werelden.
Single 30 Something
Bijna 30 en sinds kort single.
Swiepke's blogske
Humor in overvloed.
Hollandse Nieuwe!
Ervaringen van een Hollands welvaren.

00:08 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25 sep

Blogs morgen niet toegankelijk tussen 5.00 en 10.00

Morgen zullen we enkele verbeteringen uitvoeren aan de blogservice.  Daarom zullen de Skynetblogs tussen 5.00 en 10.00 ’s morgens niet toegankelijk zijn. Mocht u onregelmatigheden opmerken ten gevolge van deze update, geef ons dan een seintje via mail op contactnl@team.skynet.be

Nog een prettige avond en nogmaals bedankt aan de Skynet Bloggers die aanwezig waren op het “Mexican Grill-event” :-)

Julie & Philippe

16:31 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22 sep

In de kijker [22/09/2006]

Een reisverslag
Avonturen op de Kaapverdische eilanden.
 
Het tijdgewricht waarin we leven
Een stil en vaag gepeins waarin men graag opgaat.
 
De Zwijger Blogt...
Een levenslustige halve Zweed met een schrijfkriebel.
 
Keep me in proces!
Ik heb stuff nodig, dat houdt een mens in proces!!
 
Innie's world
Gedachten die door mijn hoofd spoken.

22:30 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in In de kijker | Permalink |  Facebook |