26 sep

Een beetje uitleg over de laatste update

Goede middag iedereen,

Zoals beloofd vind je hieronder een overzicht van de wijzigingen die Skynet Blogs vandaag heeft uitgevoerd :

COMMENTAREN

Vroeger kreeg je de commentaar te zien in een pop-up venster. Wij hebben besloten om vanaf nu de commentaren onder het bericht te plaatsen, zoals bij  de meeste blogplatforms. Zo heeft je bezoeker op één pagina een overzicht van je bericht en de bijhorende commentaar. Afhankelijk van de gekozen design vind je onderaan een link naar de "Top" van de pagina terug. Net zoals de "Back"-knop van je browser brengt deze link je terug naar je blogpagina.
We zorgen zo snel mogelijk voor een betere zichtbaarheid  van de link naar de  "Top" van de pagina want niet alle skins zijn even duidelijk. Bloggers met een gepersonaliseerde skin moeten helaas deze link zelf toevoegen.

Naar de toekomst toe biedt de nieuwe weergave van de commentaar een bijkomend voordeel. Binnenkort verschijnt de lang verwachte Internet Explorer 7 mét verhoogde veiligheid. Eén aspect hiervan is dat standaard de pop-ups geweerd worden en dat je deze enkel handmatig kan toelaten. Internauten die de standaardinstellingen niet wijzigen (de overgrote meerderheid) krijgen in de vorige versie van de Skynet Blogs je commentaar NOOIT te zien.

OPTIMALISERING VAN DE ZOEKRESULTATEN IN ZOEKMOTOREN

Waarom beginnen aan een blog? Om gelezen te worden natuurlijk!
Het belangrijkste onderdeel van deze nieuwste update is er voor te zorgen dat zoekmotoren jullie blogs makkelijk vinden en zo hoog mogelijk in de zoekresultaten laten zien. In principe zouden jullie vrij snel moeten merken dat de bezoekersaantallen verhogen. We stellen het in ieder geval op prijs dat jullie ons op de hoogte houden.
Zo wordt nu de titel van het artikel opgenomen in de url van uw post. Tip : Gebruik titels die de kernwoorden van het artikel bevatten.
Een andere kleine verbetering die u zou moeten helpen om de bekendheid van uw blog te verbeteren. In de settings van je blog werd punt 11 toegevoegd : Sleutelwoorden waardoor zoekmotoren uw blog kunnen herkennen ?
Door in maximum 500 karakters de sleutelwoorden van uw blog op te geven verhoogt de kans dat zoekmotoren uw blog vinden. Scheidt de verschillende sleutelwoorden door een komma en gebruikt noch symbool, noch interpunctie.

SNELHEID

Hier wordt het iets technischer. De stylesheet van uw blog werd gescheiden van de HTML code. Zodoende hoeft de stylesheet niet telkens te laden wat de snelheid aanzienlijk bevordert.
Ook voor de bloggers met een gepersonaliseerde skin is deze update een verbetering. Vanaf vandaag kunnen julie de Stylesheet (CSS) en de HTML apart aanpassen. Het blijft echter zo dat extreem lange pagina's nog steeds trager verschijnen dan een normale korte pagina met veel tekst en weinig afbeeldingen en scripts.

GEPERSONALISEERDE SKINS

Bloggers die gebruik maken van een door Skynet ontwikkleld standaarddesign zullen weinig of geen hinder ondervinden van deze update. Alle wijzigingen verschijnen net zoals bij de vorige update automatisch.
Bloggers die door middel van de Design Editor een eigen skin hebben aangemaakt, moeten de nieuwigheden (zoals bijvoorbeeld TAGS en CATEGORY uit de vorige versie) manueel toevoegen.
We raden jullie aan deze pagina te bezoeken voor de nodige uitleg.
Tags die manueel moeten toegevoegd worden, zijn {PREVIOUS} en {NEXT}. Deze tags zijn natuurlijk niet verplicht; -)

PROBLEMEN MET GEPERSONALISEERDE SKINS

Zoals uitgelegd in de vorige post, kan de migratie een negatief effect hebben op sommige skins. Als u afwijkingen opmerkt die in de display van uw skin zijn voorgekomen, verzoeken wij u om manueel de vereiste wijzigingen uit te voeren, direct vanaf de Design Editor.
Indien uw blog een probleem heeft met de breedte van kolommen, kleuren en lettertypes dan raden we u aan de CSS te controleren en eventueel dubbele criteria te verwijderen.

Hopelijk krijgen jullie dank zij deze update nog meer bezoekers.
Hebben jullie verdere vragen, post ze gerust.
 
Veel blogplezier!

17:02 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Dienstmededelingen | Permalink | Tags: zoekmotoren, google, update, gepersonaliseerde skins |  Facebook |