16 sep

Kom op tegen kanker - Plantjesweekend

 

Dit weekend gaan er in 218 Vlaamse gemeenten duizenden vrijwilligers voor Kom op tegen Kanker de straat op om meer dan 200.000 azalea’s van eigenaar te doen verwisselen.
Het plantjesweekend groeit als kool: elk jaar worden er meer plantjes in omloop gebracht, in gelijke tred met het toenemend enthousiasme.

“We hebben al verkoopacties in meer dan twee derde van alle Vlaamse gemeenten”, zegt men trots bij Kom op tegen Kanker.

Het Plantjesweekend is al zijn 12de editie toe. Eerst werden er kalanchoës verkocht, sedert 1996 zijn het azalea’s met Vlaamse potgrond. Ze worden verkocht tegen 5 euro. Vandaag starten de actievoerders die niet te houden zijn al met de verkoop. De topdag wordt zaterdag. De actie loopt tot zondag.

“Het wordt best goed verkoopweer”, zegt Frank Deboosere, de voorzitter van Kom op tegen Kanker. Hij bood het allereerste plantje aan Janine Bischops aan, die het gezicht wordt van de campagne om vrouwen van 50 tot 69 jaar aan te zetten om de twee jaar naar hun borsten te laten kijken in het kader van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Die campagne komt er begin 2007 en is gisteren bekendgemaakt op de ‘Dag tegen Kanker’ van de VLK, de organisatie achter Kom op tegen Kanker.

Mijn plantje kreeg al een ereplaats in mijn living. Nu jullie nog!

Prettig weekend!!!

Philippe

12:02 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Oproep | Permalink | Tags: kom op tegen kanker, plantjesweekend |  Facebook |