20 jul

Allemaal beestjes

De nieuwe versie van de Skynet Blogs die werd gelanceerd op 5 juli kwam helaas vergezeld van enkele schoonheidsfoutjes.

Jullie reacties en duidelijke omschrijvingen hebben ons enorm geholpen om hieraan te verhelpen.

Voor alle duidelijkheid volgt een korte samenvatting.

- Bugs : Enkele kleine bugs (de navigatieknoppen onderaan de pagina, de datum van de postings...) werden ondertussen opgelost en worden zo snel mogelijk online geplaatst.

- Afbeeldingen : Sinds de lancering van de vernieuwde versie hebben enkelen onder u moeilijkheden om afbeeldingen toe te voegen aan jullie blog, zelfs indien deze het juiste formaat hebben. (jpg, gif of png)

Dit betekent dat je afbeelding niet meer beantwoordt aan de nieuwe veiligheidsnormen die vanaf nu vereist zijn. Om de database te beschermen tegen niet-conforme of gecorrumpeerde bestanden werd het beveiligingsniveau verhoogd. Vind je dat je deze foutmelding iets té veel te zien krijgt, aarzel dan niet om het ons te laten weten via een mail naar contactnl@team.skynet.be.

- Een blog verwijderen : Het zelf kunnen verwijderen van niet meer gebruikte blogs stond hoog op jullie verlanglijst. De plaatsing van de "Delete-knop" bezorgde vele bloggers bijna een hartaanval of minstens een halve liter angstzweet. Ondertussen hebben we de "Deze blog verwijderen"-knop op de "Settings"-pagina iets duidelijker in beeld gebracht om alle misverstanden te vermijden.

Momenteel is de url van een verwijderde blog onmiddellijk beschikbaar voor iedereen. We werken aan een extra beveiliging die een verwijderde blog gedurende 2 weken in quarantaine plaatst.

- Reclame op de Skynet Blogs : We experimenteren binnenkort met een nieuwe vorm van reclame op de Skynet Blogs die voor de meerderheid van de bloggers aantrekkelijker zal zijn. We zijn nog op zoek naar enkele proefkonijnen. Wil je tot dit selecte clubje behoren, stuur dan zo snel mogelijk je kandidatuur naar contactnl@team.skynet.be.

- De categorie + 18 jaar : Na de creatie van de categorie "+ 18 jaar" volgden er klachten van een aanzienlijk aantal bloggers. Ten onrechte volgens ons. De bedoeling was de verspreiding van erotisch getinte blogs te vermijden in de andere categoriën. Oorspronkelijk was het idee de + 18 blogs uit te sluiten van de Top 30-pagina en de laatste updates maar om de verspreiding naar de andere categoriën te vermijden werd hiervan afgezien. Om verrassingen te vermijden worden links naar de pikantere blogs vanaf september voorzien van een "18 +"-icoon.

- Spam : De laatste tijd worden meer en meer blogs het slachtoffer van commentaarspam. (ongewenste reclame die wordt gepost in de commentaar)

Die commentaar verwijderen levert een hoop tijdverlies op. Vanaf september komt er een "antispam captcha"-systeem. Bij het posten van een commentaar wordt er automatisch een afbeelding met een code gecreëerd. Pas na het intikken van deze code wordt het commentaar gepost . Op die manier wordt vermeden dat automatische scripts commentaar leveren en ben je er zeker van dat alle commentaar van een echte persoon komt.

- Tags : Bloggers die een standaard skin gebruiken, genieten automatisch van de nieuwe functies "Tag" en "Categorie". Wie zelf zijn skin ontwerpt moet nieuwe code integreren in zijn skin-HTML : {TAG} voor het zichtbaar maken van de tags en {CATEGORY} voor het afbeelden van de categorie.

Deze code moet ingevoerd worden tussen <!-- BEGIN post --> en <!-- END post -->.

Ten slotte wil ik nog vermelden dat deze zomer nog een nieuwe reeks IMU's wordt gepubliceerd. Stuur dus snel je IMU indien je erbij wil zijn. Alle IMU's die verstuurd worden naar contactnl@team.skynet.be worden toegevoegd op voorwaarde dat ze het juiste formaat hebben.

Heb je nog vragen of suggesties? Stuur een mail naar ons luisterend oor op contactnl@team.skynet.be.

Happy blogging ;-)

Philippe

01:57 Gepost door Het Skynet Blogs-Team in Algemeen | Permalink |  Facebook |