16 mei

Over de categorie “X”

De nieuwe categorie X heeft heel wat stof doen opwaaien. Er zijn discussies over het erotische karakter van bepaalde Skynet Blogs en de verantwoordelijkheid van Skynet over deze content.

Wij herinneren jullie eraan dat, zoals duidelijk aangegeven in de Algemene voorwaarden voor het gebruik van de Skynet Blogs, de inhoud van een Skynet Blog de mening van de auteur weergeeft en niet die van Skynet of één van haar partners. Skynet is in geen geval verantwoordelijk voor de inhoud van een Skynet Blog.

Dat betekent natuurlijk niet dat een blogger vrij is om alles te publiceren. Ook dit vinden jullie terug in de Algemene voorwaarden. Bij het creëren van een Skynet Blog verklaart de blogger zich akkoord dat hij geen illegale content zal publiceren en ook zal afzien van beledigende of onterende berichten (daarbij inbegrepen pornografie).

Skynet modereert de Skynet Blogs niet proactief. Dat betekent dat wij de inhoud van elke blog niet controleren. Jullie zijn echter vrij om ons "ongeoorloofde" blogs te signaleren via de Skynet-klantendienst contactpagina of via het online klachtenformulier.

Alle klachten worden onderzocht door onze klantendienst. Indien een blog inderdaad één van de punten van de Algemene voorwaarden niet respecteert, dan doorlopen we de volgende procedure. In eerste instantie zet de klantendienst de Skynet Blog op "niet-publiek". Dat betekent dat de blog geen promotie meer krijgt op de homepagina van de Skynet Blogs. De blog zal ook niet meer verschijnen in de lijst van de laatste updates, noch in alle andere lijsten. De blog blijft wel toegankelijk voor wie de URL rechtstreeks ingeeft.

In geen geval zal Skynet de inhoud van een niet-publieke blog wijzigen. De auteur van de blog in kwestie zal een standaard bericht ontvangen. Na deze e-mail heeft de auteur maximum twee dagen om zijn blog aan te passen. Na twee dagen onderzoekt de klantendienst de blog opnieuw. De dienst kan dan beslissen om de blog in zijn "publieke" status te herstellen en te promoten, opnieuw twee dagen op "niet-publiek" te laten staan om verdere aanpassingen toe te laten, of te verwijderen.

Voor een blog verwijderd wordt, nemen wij natuurlijk contact op met de auteur in kwestie om hem of haar op de voorwaarden te wijzen. In geen enkel geval zal een blog verwijderd worden zonder eerst de auteur te contacteren. Bovendien kan een verwijderde blog opnieuw geactiveerd worden.

Vinden jullie dat een blog uit de categorie X de Algemene voorwaarden niet respecteert? Laat het ons dan weten door hier te klikken.

17:03 Gepost door | Permalink |  Facebook |